Til forsiden

Foto i høj
opløsning

KOFOEDS KAPEL

Klaus Sandorff, Simon Abrahamsson, John Kofoed, Mads Jensen.

Det her er hjemmelavet, rørt op fra bunden, med dybe rødder i traditionen.
Udover deres egen musik, har de taget nogle gårdsange under kærlig behandling. Om det er blues, folk, rock, pop eller jazz, ja det kan man altid diskutere, men de spiller bare, og deres fornemmeste opgave er at finde ind til musikkens kerne, derind hvor det bliver levende og nærværende og næsten spiller af sig selv. Håndværket er i orden, og de er ikke bange for at bygge bro mellem forskellige stilarter. Det ville lyde lidt kunstigt i de forkerte hænder, men her er det ganske naturligt, og man undrer sig ikke over, at man kommer fra en københavnsk baggård over Paris til Grønland og New Orleans, det lyder bare rigtigt, og med overskud og glimt i øjet.

Ny Cd med KOFOEDS KAPEL

"Der er os, det er os" Sanger og komponist John Kofoed Larsen, har sammen med sit band i "Kofoeds Kapel", samlet en række sange på en ny CD.
Det er både gamle kendinge som, "Hallo, Hallo musik i gården" og "sang om merværdi", og mere kendte eller nye sange. John har bl.a sat musik til Tom Kristensens digt "Det er os, det er os".

"Lige fra jeg var dreng og besøgte min farfar, som var porcelænsbrænder i København, har jeg lyttet til folkets musik - revyviser, Den gamle gartner, Fyraften og Fiskerpigens sang, og så selvfølgelig arbejdersangene, jeg kan huske, at jeg blev helt væk i musikken, og ønskede jeg engang selv kunne optræde.
Det lykkedes, jeg fik bl.a job som musiker ved en Tom Kristensen forestilling på Cafe- Teateret, og det var der, jeg jeg fik lyst til at sætte musik til nogle af hans digte.
Hans digte er en hyldest til arbejdernes liv - "fokus på stoltheden og værdigheden ved arbejdet" - siger John Kofoed, og tilføjer, "nu vil vi bare gerne ud at spille, og bringe liv og glade dage til en masse mennesker rundt om i det ganske land".
Blues, rock, jazz, viser og latin, alt det stikker hovedet frem i KOFOEDS KAPEL, og der bliver arbejdet for at finde ind til musikkens sjæl, der hvor den næsten spiller af sig selv.

Musik bryder grænser ned, og det er Kofoeds Kapel et godt eksempel på. Kofoeds Kapel har b.la. spillet på Langelands Festivalen, Gribskov Kultursal, Tisvilde Festival.

Kontak: kofoedskapel@gmail.com eller tlf. 53260143